La Plagne

Werken aan team ontwikkeling


Het klinkt misschien raar, maar in essentie is elk team een liefdessysteem. En zoals elk systeem kent ook dit systeem haar eigen wetten. Waar deze wetten niet worden gerespecteerd ontstaat er scheefgroei in het systeem. We herkennen het overtreden van de wetten door het ontbreken van groei in de richting van synergie. In plaats daarvan treedt er regressie binnen het systeem op.
Ieder deelnemer functioneert binnen een team vanuit zijn eigen achtergrond. Naast vele kwaliteiten brengt deze achtergrond ook beperkingen met zich mee. Binnen het team krijgt ieder teamlid kansen om deze beperkingen onder ogen te komen, op te lossen en als zodanig te werken aan zijn eigen autonomie. De groepsleden staan voor de uitdaging deze groei te stimuleren.

Voorgaande in ogenschouw nemend werkt Paul Velthuis & Partners aan het creëren van intensieve ontmoetingen van teamleden. Ontmoetingen waarin het team zichzelf de spiegel voor houdt en als zodanig weet te achterhalen waar zij staan. Ontmoetingen ook, waarin vanuit respect voor het individu wordt gewerkt aan zijn of haar groei, zodat ieder zich volledig bewust is van de bijdrage die hij of zij aan het team kan leveren.

We kiezen voor de reflectie op het team aan de hand van concreet opgedane ervaringen in het Hier en Nu. Het liefst in de vorm van een (korte) reis.
Onder Voorbeeld trainingen vindt u een trainingsopzet van een teamtraining met het middel zeilen.

Op www.dynamique.org/teamtrainingen/index.html vindt u informatie over teamtrainingen in de Alpen.
Programma
Voorbeeld training...
Enkele indrukken
Trainingsfilosofie
Training aan boord
Schip en bemanning
Schipper-trainer